top of page
Blazon Aroma-01.jpg

Tartar de vită

Tartarul de vită - este unul din acele preparate care pur și simplu trebuie să-l încerci.

 

Poate unii dintre voi aveți anumite rețineri, dar îți garantăm că vei fi cucerit și va deveni unul dintre preparatele tale preferate dacă îi dai o șansă.

 

În restaurantul nostru folosim doar ingrediente proaspete și îl preparăm chiar în fața ta. 

 

De ce să încerci Biftec tartar?

 

În primul rând deoarece are multiple arome, de la un gust ușor picant până la miresme de citrice. Și chiar dacă este vorba de carne crudă te asigurăm că este în regulă să o consumi. Noi o „degustăm” destul de des.

 

POVESTEA TARTARULUI

 

Carnea mărunțită și/sau crudă, ca și specialitate gastronomică, a fost popularizată pentru prima dată în regiunile slave, o dată cu năvălirea mongolilor.

 

În regiunea Tartaria, din Mongolia, exista tradiția de a mărunți carnea tare, precum cea de cal sau cămila, pentru a o face comestibilă, urmată de un proces de amestecare a cărnii cu lapte și ou.

 

Mărunțirea, conform poveștilor, se făcea prin așezarea cărnii sub șa, fiind ținută acolo până se frăgezea. Este posibil ca această poveste să fie o confuzie datorată utilizării feliilor subțiri de carne, menite să diminueze frecarea între șa și animal. Indiferent care ar fi povestea adevărată, așa a ajuns denumirea de „tartar” să fie asociată cu bucăți mici de carne crudă.

 

ȘTIAȚI CĂ: Este mai greu să digerăm carnea gătită decât cea crudă? Când se prepară carnea, multe dintre enzimele importante sunt distruse.

 

BENEFICII: Tartarul de vită conține o mare cantitate de vitamina B și vitamina C. Gălbenușul de ou și carnea de vită crudă sunt opțiuni foarte bune pentru a introduce mai multe proteine ​​în dietă și a ajuta la formarea mușchilor.


Acest preparat merită încercat de oricine își dorește să experimenteze ceva nou.

bottom of page